Omschrijving
Verkoop van
Kerkgebouw ‘Opstandingskerk’ met bijbehorende nevenruimten, parkeerplaatsen, erf en tuin
in eigendom bij de Protestantse Gemeente te Assen (PG Assen), hierna te noemen: het object.
Algemene gegevens
• Adres: Wilgenbeemd 2, 9403 MA Assen
• De kadastrale gegevens: kadastraal bekend gemeente Assen, sectie Z, nummer 1365, groot 2.014 m2
• Bouwjaar: 1991
• Ligging: het object is gelegen aan een doorgaande weg zijnde de Wilgenbeemd in de wijk Marsdijk te Assen. Omliggende bebouwing bestaat met name uit geschakelde en rijtjeswoningen en wordt gebruikt ten behoeve van de functie wonen met tussenliggende groenstroken. In de nabijheid bevindt zich een openbare parkeerplaats en een winkelcentrum.
Bestemming
De bestemming van het object is volgens de door gemeente Assen vastgestelde bestemmings-/omgevingsplannen:
1) Bestemmingsplan (BP) Marsdijk van de gemeente Assen, vastgesteld: 4 december 2014
2) Facet BP woningsplitsing en woningomzetting, vastgesteld: 19 november 2020
3) Assen – Facet BP Parkeren, vastgesteld: 15 april 2021
• Enkelbestemming: Maatschappelijk (artikel 7).
• Dubbelbestemming: Waarde archeologie 2 (artikel 18).
Het bestemmingsplan kan separaat worden opgevraagd of nader worden bekeken via: Regels op de kaart – Omgevingsloket (via de website overheid punt nl) en/of Planviewer.
Nutsvoorzieningen
Het object is aangesloten op alle nutsvoorzieningen.
Ontsluiting
Het object is aan meerdere zijden ontsloten aan de openbare weg (via de Wilgenbeemd).
Zakelijk recht en erfdienstbaarheden
Volgens de eigendomstitel zijn op het object geen zakelijke rechten en/of erfdienstbaarheden gevestigd.
Bijzondere bepalingen en/of vestigingseisen
Op de kadastrale eigendomsinformatie is geen aantekening van bijzondere bepalingen of vestigingseisen opgenomen.
Diversen
• Er zijn op eigen terrein parkeerplaatsen aanwezig.
• Er zijn in 2013 op het platte dak gedeelte 36 zonnepanelen aangebracht (opbrengst circa 8.000kWh per jaar).
• In het object is ringleiding, noodverlichting, inbraakbeveiliging en bliksembeveiliging aanwezig.
• Per 1 januari 2013 is één ruimte van circa 25m2 in het gebouw voor onbepaalde tijd verhuurd aan PostNL Shared Services B.V.
• Op basis van een huurovereenkomst, voor telkens één jaar, gebruikt de Pinkstergemeente de Ontmoeting te Assen meerdere ruimten voor diverse activiteiten.
Nadere informatie over de verhuur kan separaat worden opgevraagd.
Nadere beschrijving omgeving
Het object is gebouwd als eerste SOW-Kerk van Nederland, door architectenbureau Nieman, Steeneken en Tangerman ontworpen als moderne kerk zonder toren en gesitueerd in de wijk Marsdijk.
Marsdijk is een wijk in Assen-noord, provincie Drenthe (Nederland), gebouwd in de periode 1985-2005. In de wijk wonen 12.000 mensen in 5.000 woningen. De wijk ligt ingeklemd in de oksel van het Noord-Willemskanaal en het Havenkanaal als aftakking daarvan door het centrum van Assen.
(Bron Wikipedia > Marsdijk)
Bouwaard, constructie (globaal) van het object
Het object is op staal (= dragende ondergrond dus niet op heipalen) gefundeerd.
De gevels bestaan uit spouwmuren opgetrokken uit witte strengpers baksteen met grijze strengpers baksteen als contrastlagen (trasraam) en is gemetseld in halfsteensverband.
De dakvorm bestaat uit platte daken met verschillende hoogten/schuinoplopend (grotendeels boven kerkzaal). De dakconstructie bestaat uit houten liggers met gelamineerde houten spanten in de kerkzaal, de dakbedekking betreft bitumen. De dakbedekking op het lage dakgedeelte is in 2019 vervangen en op de hoge schuine gedeelten is de dakbedekking in 2013 vernieuwd (vervangen onder garantie).
Hemelwater wordt afgevoerd door water-boiled-proof plaatwerk in bakvorm (aan het eind van schuine dakgedeelten) voorzien van trespa-afwerking, geveleinden zijn voorzien van aluminium daktrimmen. De hemelwaterafvoeren zijn van gegalvaniseerd materiaal en kunststof.
De vloeren bestaan uit staalvezelbetonvloeren.
De binnenmuren bestaan uit schoonmetselwerk met glasvezelbehang.
Vloeroppervlakte
• De bebouwde oppervlakte grond bedraagt ca. 747 m2.
• De vloeroppervlakte van het object bedraagt ca. 728 m2.
Indeling en omschrijving aanwezige ruimten met globale vloeroppervlaktes
• Entree met dubbele toegangsdeuren, betonvloer met vloerbedekking, systeemplafond, een glazen pui voorzien van dubbelglas, oppervlakte ca. 6 m2.
• Hal met garderobe en meterkast, betonvloer met vloertegels, binnenmuren met glasvezelbehang en schoonmetselwerk, systeemplafonds, houten spanten (onder schuin gedeelte) met plaatwerk, houten pui voorzien van dubbelglas, oppervlakte ca. 121 m2.
• Zaal 1 en 2 met paneelwand en beamersopstelling, betonvloer met vloerbedekking, wandafwerking is van glasvezelbehang, systeemplafonds, houten kozijnen/ramen voorzien van met dubbelglas, oppervlakte ca. 55 m2.
• Berging, betonvloer met tegels, wanden van schoonmetselwerk, systeemplafond, oppervlakte ca. 13 m2.
• Zaal 3, betonvloer met vloerbedekking, wandafwerking met glasvezelbehang, systeemplafonds, houten kozijnen/ramen voorzien van dubbelglas, oppervlakte ca. 25 m2.
• Zaal 4 (verhuurd), betonvloer met linoleum, wandafwerking met glasvezelbehang en schoonmetselwerk, systeemplafonds, houten kozijn/raam voorzien van dubbelglas, oppervlakte ca. 28 m2.
• Keuken met uitgifteloket en berging, vaste apparatuur: 1 x 6-pits en 1 x 5-pits gaskookplaat, betonvloer met vloertegels, wandafwerking is half betegeld, systeemplafonds, oppervlakte ca. 14 m2.
• Zaal 5, jeugdruimte met baropstelling en berging, uitgang naar buitenruimte, betonvloer voorzien van PVC met houtprint, wandafwerking van stucwerk met muurverf, systeemplafonds (zwart/wit motief), houten kozijnen/ramen voorzien van dubbelglas, oppervlakte 58 m2.
• Zijportaal met buitendeur, betonvloer met vloerbedekking, wandafwerking van glasvezelbehang, systeemplafonds, houten pui met deur voorzien van dubbelglas, oppervlakte 6 m2.
• CV-ruimte met boiler en 4 CV-ketels, betonvloer met vloertegels in het voorste gedeelte en linoleum in het achterste gedeelte, wandafwerking met tegels en stucwerk, systeemplafonds, oppervlakte 12 m2.
• Kerkzaal met harmonicawand, ca. 350 zitplaatsen met losse stoelen, verhoging voorzien van spreekgestoelte en liturgische voorwerpen, ambachtelijke gebouwd kerkorgel van de fa. Van Vulpen (Orgelsite punt nl/assen-marsdijk-opstandingskerk), betonvloer met vloertegels, de wandafwerking is schoonmetselwerk (gehamerde witte baksteen); gelamineerde houten staanders langs de binnengevels, de plafonds bestaan uit houten plaatwerk tussen houten spanten, houten kozijnen/ramen voorzien van dubbelglas en kleine raampjes met matglas, oppervlakte ca. 337 m2.
Sanitair/centrale verwarming/isolatie
Sanitair
Er is een toiletgroep gesitueerd in de hal naast de keuken, bestaande uit een dames-, heren- en mindervalidentoilet, met wastafels (in de centrale ruimte), voorzien van betonvloeren met vloertegels. Wanden zijn volledig betegeld. Voorzien van systeemplafonds.
Centrale verwarming
Het object wordt verwarmd middels vloerverwarming en radiatoren. Hiervoor zijn 4 CV-ketels Remeha Quinta types 35C, 20S, 25S en 30S aanwezig. Bouwjaar ca. 2012. Tevens een Eminent boiler voor gedeeltelijke warmwatervoorziening aanwezig.
Isolatie
De isolerende voorzieningen van het object bestaan uit geïsoleerde spouwmuren, dak- en vloerisolatie en ramen met dubbelglas.
Algemeen
Energielabel
Kerkgebouw en gebouwen voor religieuze activiteiten zijn vrijgesteld van een verplicht energielabel. In de koopovereenkomst zal derhalve worden opgenomen dat koper en verkoper afzien van dit energielabel.
Overige bepalingen
• Het is de koper toegestaan een Klic-melding, bouwtechnisch onderzoek, asbestinventarisatie en/of een bodemonderzoek te laten uitvoeren.
• Uitgesloten van de koop zijn de aanwezige inventaris, liturgische voorwerpen en het kerkorgel. Indien een koper hiervoor belangstelling heeft zal hieraan een aparte waarde worden toegekend. Voor de goede orde wordt vermeld dat het kerkorgel niet ‘aard en nagelvast’ aan de kerkvloer verbonden is en hierdoor geen onverbrekelijk onderdeel vormt met het gebouw.
• Het is de eigenaar niet bekend dat in, op, onder of aan het object en in de ondergrond verontreinigingen, milieubelastende materialen, asbest, tanks voor het opslaan van vloeistoffen, aanwezig zijn en/of verwerkt.
• Het Kerkbestuur heeft besloten dat het object verkocht mag worden overeenkomstig bijgevoegde voorwaarden “Tender” die een onlosmakelijk onderdeel vormen met de brochure. Het kerkbestuur behoudt zich het recht van gunning voor en is vrij in zijn keuze.
• De verkoop vindt plaats onder voorbehoud van goedkeuring van de kerkenraad van de Protestantse Gemeente te Assen. Het Classicaal College voor de Behandeling van Beheerszaken van de Protestantse Kerk voor de provincie Groningen/Drenthe zal eveneens zijn goedkeuring dienen te verlenen. Als deze goedkeuringen niet worden verleend, dan is verkoper ontslagen van de verplichtingen aan de wederpartij.
• In de koopovereenkomst zullen een ouderdomsclausule en kettingbeding worden opgenomen, zie brochure.
Datum bezichtiging
Op dinsdag 10 december van 13:00 tot 16:00 uur en daarna eventueel op afspraak.
Datum overdracht
Vindt plaats in nader overleg.
U kunt een verkoopbrochure downloaden met daarin o.a. de voorwaarden verkoop, voorwaarden Tender, het inschrijfformulier ‘kenbaar maken belangstelling voor aankoop’, fotopresentatie, de kadastrale kaart en eigendomsinformatie.
Kerkgebouw ‘Opstandingskerk’ met bijbehorende nevenruimten, parkeerplaatsen, erf en tuin
in eigendom bij de Protestantse Gemeente te Assen (PG Assen), hierna te noemen: het object.
Algemene gegevens
• Adres: Wilgenbeemd 2, 9403 MA Assen
• De kadastrale gegevens: kadastraal bekend gemeente Assen, sectie Z, nummer 1365, groot 2.014 m2
• Bouwjaar: 1991
• Ligging: het object is gelegen aan een doorgaande weg zijnde de Wilgenbeemd in de wijk Marsdijk te Assen. Omliggende bebouwing bestaat met name uit geschakelde en rijtjeswoningen en wordt gebruikt ten behoeve van de functie wonen met tussenliggende groenstroken. In de nabijheid bevindt zich een openbare parkeerplaats en een winkelcentrum.
Bestemming
De bestemming van het object is volgens de door gemeente Assen vastgestelde bestemmings-/omgevingsplannen:
1) Bestemmingsplan (BP) Marsdijk van de gemeente Assen, vastgesteld: 4 december 2014
2) Facet BP woningsplitsing en woningomzetting, vastgesteld: 19 november 2020
3) Assen – Facet BP Parkeren, vastgesteld: 15 april 2021
• Enkelbestemming: Maatschappelijk (artikel 7).
• Dubbelbestemming: Waarde archeologie 2 (artikel 18).
Het bestemmingsplan kan separaat worden opgevraagd of nader worden bekeken via: Regels op de kaart – Omgevingsloket (via de website overheid punt nl) en/of Planviewer.
Nutsvoorzieningen
Het object is aangesloten op alle nutsvoorzieningen.
Ontsluiting
Het object is aan meerdere zijden ontsloten aan de openbare weg (via de Wilgenbeemd).
Zakelijk recht en erfdienstbaarheden
Volgens de eigendomstitel zijn op het object geen zakelijke rechten en/of erfdienstbaarheden gevestigd.
Bijzondere bepalingen en/of vestigingseisen
Op de kadastrale eigendomsinformatie is geen aantekening van bijzondere bepalingen of vestigingseisen opgenomen.
Diversen
• Er zijn op eigen terrein parkeerplaatsen aanwezig.
• Er zijn in 2013 op het platte dak gedeelte 36 zonnepanelen aangebracht (opbrengst circa 8.000kWh per jaar).
• In het object is ringleiding, noodverlichting, inbraakbeveiliging en bliksembeveiliging aanwezig.
• Per 1 januari 2013 is één ruimte van circa 25m2 in het gebouw voor onbepaalde tijd verhuurd aan PostNL Shared Services B.V.
• Op basis van een huurovereenkomst, voor telkens één jaar, gebruikt de Pinkstergemeente de Ontmoeting te Assen meerdere ruimten voor diverse activiteiten.
Nadere informatie over de verhuur kan separaat worden opgevraagd.
Nadere beschrijving omgeving
Het object is gebouwd als eerste SOW-Kerk van Nederland, door architectenbureau Nieman, Steeneken en Tangerman ontworpen als moderne kerk zonder toren en gesitueerd in de wijk Marsdijk.
Marsdijk is een wijk in Assen-noord, provincie Drenthe (Nederland), gebouwd in de periode 1985-2005. In de wijk wonen 12.000 mensen in 5.000 woningen. De wijk ligt ingeklemd in de oksel van het Noord-Willemskanaal en het Havenkanaal als aftakking daarvan door het centrum van Assen.
(Bron Wikipedia > Marsdijk)
Bouwaard, constructie (globaal) van het object
Het object is op staal (= dragende ondergrond dus niet op heipalen) gefundeerd.
De gevels bestaan uit spouwmuren opgetrokken uit witte strengpers baksteen met grijze strengpers baksteen als contrastlagen (trasraam) en is gemetseld in halfsteensverband.
De dakvorm bestaat uit platte daken met verschillende hoogten/schuinoplopend (grotendeels boven kerkzaal). De dakconstructie bestaat uit houten liggers met gelamineerde houten spanten in de kerkzaal, de dakbedekking betreft bitumen. De dakbedekking op het lage dakgedeelte is in 2019 vervangen en op de hoge schuine gedeelten is de dakbedekking in 2013 vernieuwd (vervangen onder garantie).
Hemelwater wordt afgevoerd door water-boiled-proof plaatwerk in bakvorm (aan het eind van schuine dakgedeelten) voorzien van trespa-afwerking, geveleinden zijn voorzien van aluminium daktrimmen. De hemelwaterafvoeren zijn van gegalvaniseerd materiaal en kunststof.
De vloeren bestaan uit staalvezelbetonvloeren.
De binnenmuren bestaan uit schoonmetselwerk met glasvezelbehang.
Vloeroppervlakte
• De bebouwde oppervlakte grond bedraagt ca. 747 m2.
• De vloeroppervlakte van het object bedraagt ca. 728 m2.
Indeling en omschrijving aanwezige ruimten met globale vloeroppervlaktes
• Entree met dubbele toegangsdeuren, betonvloer met vloerbedekking, systeemplafond, een glazen pui voorzien van dubbelglas, oppervlakte ca. 6 m2.
• Hal met garderobe en meterkast, betonvloer met vloertegels, binnenmuren met glasvezelbehang en schoonmetselwerk, systeemplafonds, houten spanten (onder schuin gedeelte) met plaatwerk, houten pui voorzien van dubbelglas, oppervlakte ca. 121 m2.
• Zaal 1 en 2 met paneelwand en beamersopstelling, betonvloer met vloerbedekking, wandafwerking is van glasvezelbehang, systeemplafonds, houten kozijnen/ramen voorzien van met dubbelglas, oppervlakte ca. 55 m2.
• Berging, betonvloer met tegels, wanden van schoonmetselwerk, systeemplafond, oppervlakte ca. 13 m2.
• Zaal 3, betonvloer met vloerbedekking, wandafwerking met glasvezelbehang, systeemplafonds, houten kozijnen/ramen voorzien van dubbelglas, oppervlakte ca. 25 m2.
• Zaal 4 (verhuurd), betonvloer met linoleum, wandafwerking met glasvezelbehang en schoonmetselwerk, systeemplafonds, houten kozijn/raam voorzien van dubbelglas, oppervlakte ca. 28 m2.
• Keuken met uitgifteloket en berging, vaste apparatuur: 1 x 6-pits en 1 x 5-pits gaskookplaat, betonvloer met vloertegels, wandafwerking is half betegeld, systeemplafonds, oppervlakte ca. 14 m2.
• Zaal 5, jeugdruimte met baropstelling en berging, uitgang naar buitenruimte, betonvloer voorzien van PVC met houtprint, wandafwerking van stucwerk met muurverf, systeemplafonds (zwart/wit motief), houten kozijnen/ramen voorzien van dubbelglas, oppervlakte 58 m2.
• Zijportaal met buitendeur, betonvloer met vloerbedekking, wandafwerking van glasvezelbehang, systeemplafonds, houten pui met deur voorzien van dubbelglas, oppervlakte 6 m2.
• CV-ruimte met boiler en 4 CV-ketels, betonvloer met vloertegels in het voorste gedeelte en linoleum in het achterste gedeelte, wandafwerking met tegels en stucwerk, systeemplafonds, oppervlakte 12 m2.
• Kerkzaal met harmonicawand, ca. 350 zitplaatsen met losse stoelen, verhoging voorzien van spreekgestoelte en liturgische voorwerpen, ambachtelijke gebouwd kerkorgel van de fa. Van Vulpen (Orgelsite punt nl/assen-marsdijk-opstandingskerk), betonvloer met vloertegels, de wandafwerking is schoonmetselwerk (gehamerde witte baksteen); gelamineerde houten staanders langs de binnengevels, de plafonds bestaan uit houten plaatwerk tussen houten spanten, houten kozijnen/ramen voorzien van dubbelglas en kleine raampjes met matglas, oppervlakte ca. 337 m2.
Sanitair/centrale verwarming/isolatie
Sanitair
Er is een toiletgroep gesitueerd in de hal naast de keuken, bestaande uit een dames-, heren- en mindervalidentoilet, met wastafels (in de centrale ruimte), voorzien van betonvloeren met vloertegels. Wanden zijn volledig betegeld. Voorzien van systeemplafonds.
Centrale verwarming
Het object wordt verwarmd middels vloerverwarming en radiatoren. Hiervoor zijn 4 CV-ketels Remeha Quinta types 35C, 20S, 25S en 30S aanwezig. Bouwjaar ca. 2012. Tevens een Eminent boiler voor gedeeltelijke warmwatervoorziening aanwezig.
Isolatie
De isolerende voorzieningen van het object bestaan uit geïsoleerde spouwmuren, dak- en vloerisolatie en ramen met dubbelglas.
Algemeen
Energielabel
Kerkgebouw en gebouwen voor religieuze activiteiten zijn vrijgesteld van een verplicht energielabel. In de koopovereenkomst zal derhalve worden opgenomen dat koper en verkoper afzien van dit energielabel.
Overige bepalingen
• Het is de koper toegestaan een Klic-melding, bouwtechnisch onderzoek, asbestinventarisatie en/of een bodemonderzoek te laten uitvoeren.
• Uitgesloten van de koop zijn de aanwezige inventaris, liturgische voorwerpen en het kerkorgel. Indien een koper hiervoor belangstelling heeft zal hieraan een aparte waarde worden toegekend. Voor de goede orde wordt vermeld dat het kerkorgel niet ‘aard en nagelvast’ aan de kerkvloer verbonden is en hierdoor geen onverbrekelijk onderdeel vormt met het gebouw.
• Het is de eigenaar niet bekend dat in, op, onder of aan het object en in de ondergrond verontreinigingen, milieubelastende materialen, asbest, tanks voor het opslaan van vloeistoffen, aanwezig zijn en/of verwerkt.
• Het Kerkbestuur heeft besloten dat het object verkocht mag worden overeenkomstig bijgevoegde voorwaarden “Tender” die een onlosmakelijk onderdeel vormen met de brochure. Het kerkbestuur behoudt zich het recht van gunning voor en is vrij in zijn keuze.
• De verkoop vindt plaats onder voorbehoud van goedkeuring van de kerkenraad van de Protestantse Gemeente te Assen. Het Classicaal College voor de Behandeling van Beheerszaken van de Protestantse Kerk voor de provincie Groningen/Drenthe zal eveneens zijn goedkeuring dienen te verlenen. Als deze goedkeuringen niet worden verleend, dan is verkoper ontslagen van de verplichtingen aan de wederpartij.
• In de koopovereenkomst zullen een ouderdomsclausule en kettingbeding worden opgenomen, zie brochure.
Datum bezichtiging
Op dinsdag 10 december van 13:00 tot 16:00 uur en daarna eventueel op afspraak.
Datum overdracht
Vindt plaats in nader overleg.
U kunt een verkoopbrochure downloaden met daarin o.a. de voorwaarden verkoop, voorwaarden Tender, het inschrijfformulier ‘kenbaar maken belangstelling voor aankoop’, fotopresentatie, de kadastrale kaart en eigendomsinformatie.
Kaart
Kaart laden...
Kadastrale grens
Bebouwing
Reistijd
Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.